Om oss

Jag bor tillsammans med min man i ett litet grönt hus i det vackra Skokloster, och här finns även mina tre dvärgschnauzrar; Chottans Darkwing Duck (Mollberg), Chottans Lord of the Ring (Nyman) och Djakartas Ruff'n Tuff (Timell). De två första har jag fått köpa från kennel Chottans och den tredje från kennel Djakartas och det är jag mycket stolt över. Mer om hundarna kan du läsa om du läsa om under "Hundarna".

Mycket stöd och support från min uppfödare Kennel Chottans har gjort att jag kommit in i utställningsvärlden på ett bra sätt, det har för mig blivit en livsstil som jag fullständigt älskar. Jag har spenderat mycket tid på att meritera mina hundar och inte en tråkig sekund har jag haft. Min tredje dvärgschnauzer, ja han är för ung för utställning men planer smids.  

Annars började mitt hundliv bakom en St Bernhard när jag var 12 år och vägde typ ”ingenting”. Mina föräldrar trodde att alla hundar av den rasen var som Båtsman i Saltkråkan, dvs lunkadei sakta mak bakom en liten mullig flicka. Så var inte fallet, jag slet ont och åkte både på ändan och magen bakom den hunden, tränade på brukshundsklubben bara för att se honom segla över staketet och jaga skräck i grannens får osv. 

Sedan april 2010 driver jag eget trim i Bålsta och Viksjö (har F-skattsedel). Jag ägnar mig idag åt det absolut roligaste jag vet, att trimma och klippa hundar.

Yvonne, juni 2010